6/4/11

ORQUIDIES DE RIPOLLÈS


El divendres dia 1 es va constituir un grup de recerca, de les orquídies del Ripollès
Es va fer la presentació a la seu del grup Alt Ter, al molí petit de Sant Joan de les Abadesses. Organitzat per ICHN (Institució Catalana d’Història Natural) i el centre d’interpretació ambiental Alt Ter. En Josep Germain representava el ICHN, en Xavier Bèjar i en Xavier Oliver, d’orquídies de la Garrotxa, per acabar amb unes diapositives d’orquídies d’en Joan Canals Taron biòleg i orquidiofil.
A la presentació hi havia unes 30 persones més aficionades que expertes. Però això si el grup esta obert a tothom que ho vulgui, cadascú amb les seves possibilitats i ganes entre tot podem seguir el rastre de totes les zones quans mes serem mes riurem.
Entrar en el món de les orquídies? Qui no ha sentit mai a parlar d’aquestes flors? Exòtiques, enamoradisses i fascinants. Les que tenim aquí al nostre país, són petites flors que solen passar desapercebudes, però quan hom s’implica una mica les troba fascinants.
Sembla que tenim unes 60 espècies i subespècies, no totes fàcils de trobar, entre tots podem aconseguir-ho. Apuntat, no hi ha premi però si la satisfacció d’haver aconseguit la fita de trobar quantes mes orquídies i a més llocs millor
Salut a tots a qui li agraden les flors en general.