20/4/11

Les orquídies

Estudis portats a terme per botànics francesos, han portat a la conclusió que moltes espècies que eren donades com a subespècies ara són espècies pròpies. El que significa que molts dels noms en que coneixíem que eren conegudes hagi canviat. Ara molt botànics catalans han adaptat el criteri. Un dels canvis mes significatius es, en les ophrys sphegodes, el que eren considerades subespècies ara són espècies. Els estudis han aportat que inclòs són pol•linitzades per diferents tipus d’abella, encara que sovint comparteixen hàbitat. De la mateixa manera s’han agrupat altres espècies, ara són Anacamptis. Tots tindrem que anar aprenent de la nova nomenclatura, sembla ser que aquesta manera es la que s’imposa, algun llibre nou ja fa les citacions d’aquesta manera. Altres com la Nigritella nigra canvien de nom i es dupliquen i passen a ser Gymnadenia.
Els francesos fa molts anys que estudien les orquídies, pel que tindrem que creure el que ells ens diuen. Dintre del grup de recerca d’orquídies del Ripollès, sembla que tot el treball anirà dirigit amb aquest termes. Ara comencem però hi ha un gran interès per part de molta gent a col•laborar-hi.
Totes les orquídies que hi ha en aquest bloc, seran revisades no immediatament però si de mica en mica, doncs tot porta la seva feina i per descomptat temps.
Gracies al seguidors Pere.